„Unapređenje položaja Roma i Romkinja na tržištu rada u Kraljevu“

Grad Kraljevo u partnerstvu sa nevladinom organizacijom Praxis od 4. septembra 2019. godine sprovodi petnaestomesečni projekat „Unapređenje položaja Roma i Romkinja na tržištu rada u Kraljevu“. Projekat se realizuje u sklopu grant šeme programa „Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština.

Osnovni cilj projekta je doprinos unapređenju socijalnog i ekonomskog položaja romske populacije u Kraljevu, kroz poboljšanje uslova za zapošljavanje podizanjem stručnih kompetencija i konkurentnosti na tržištu radne snage i suzbijanjem diskriminacije u oblasti zapošljavanja Roma i Romkinja.

U skladu sa navedenim ciljem, jedna od aktivnosti na projektu je realizacija programa obuke za poslove šivenja za 15 nezaposlenih Romkinja sa područja grada Kraljeva.

S tim u vezi, obaveštavam vas da je danas raspisan konkurs za učešće u programu obuke koji će trajati do 18. septembra  i istovremeno vas molim da obavestite javnost o detaljima konkursa koji se nalaze na oglasnoj tabli Grada Kraljeva.

Ova aktivnost se sprovodi u okviru projekta koji se realizuje u sklopu grant šeme programa „Podrška EU inkluziji Roma-Osnaživanje loklanih zajednica za inkluziju Roma“, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *