Sumnja se da jos tri osobe zarazene virusom covid-19

Epidemioloska situacija na teritoriji grada Kraljeva je i dalje stabilna sto se tice potvrdjenih rezultata. Dva uzorka ciji su rezultati stigli juce su negativni. Cekaju se rezultati analiza jos tri osobe koje ispunjavaju definiciju slucaja, odnosno imaju simptome. Dva pacijenta su sa teritorije Raskog okruga, a nalaze se na Infektivnom odeljenju O.B. Studenica. Njihovo stanje je za sada zadovoljavajuce, ali boluju od bolesti respiratornih organa i dijabetesa, sto moze dovesti do komplikacija ukoliko se ispostavi da su zarazeni virusom covid-19. Treca osoba koja ceka rezultate je dobrog opsteg stanja i nalazi se na kucnom lecenju, u izolaciji.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, Aleksandar Macan je rekao da je prvi pacijent kod koga je potvrdjen virus covid-19 u dobrom opstem stanju, nalazi se na kucnom lecenju i on i njegova porodica se u potpunosti pridrzavaju mera Vlade Rebublike Srbije, odnosno, nalaze se u karantinu.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, Aleksandar Macan je dodao da je zdravstveni sistem na teritoriji grada Kraljeva spreman na svaki moguci nacin ukoliko dodje do povecanja broja obolelih. Prostorije gde ce se pacijenti nalaziti ce u potpunosti zadovoljavati sve uslove koji su potrebni da pacijenti dobiju odgovarajucu negu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *