www.info036.rs

Zbog korona virusa ODLOŽENI IZBORI

Izbori koji je trebalo da budu održani 26. aprila biće održani tek pošto se Srbija bude izborila protiv korona virusa, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka sa predstavnicima političkih stranaka, premijerkom Anom Brnabić i predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković.

– Kao što je Republička izborna komisija sinoć najavila, više ne teku nikakve izborne radnje – rekao je Vučič i istakao da više nema nikakvih izbornih rokova.

– To je dogovor danas i ja sam zahvahan svim ljudima koji su pokazali želju da učestvuju na izobrima. Imamo jedinstven stav po tom pitanju. Izbori za nas ne postoje dok se borimo sa koronom. Kada se to završi, sešćemo zajedno i dogovoriti datum izbora – rekao je Vučić, na osnovu razgovora sa predstavnicima izbornih lista danas popodne.

 Ni o kakvim datumima nismo hteli da govorimo, to je jednoglasan stav svih učesnika današnjeg sastanka – preneo je novinarima.

Kada se završi borba sa ovom najvećom pošasti savremenog sveta od Drugog svetskog rata do sada, da se onda, kako kaže, posvetimo politici i svemu drugom, a do tada tako nešto ne postoji.

– Ovo radimo zato što je to naša obaveza, jer smo izabrani da zaštitimo živote ljudi, rekao je Vučić.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *