GRAD VIŠE NEĆE PLAĆATI VULOVIĆA 59 DINARA PO PREĐENOM KILOMETRU

Na današnjoj sednici Gradskog veća grada Kraljeva,prva tačka dnevnog reda odnosila se na ponude za javni prevoz.

Gradsko veće usvojilo je danas odluku o izboru najpovoljnije ponude za gradski i prigradski prevoz putnika na teritoriji grada Kraljeva.

Radi se o konzorcijumu firmi na čijem je čelu izraelska firma ,,Kavim“, čiji su uslovi između pet ponuđača bili najpovoljniji.

Zaključeno je da je najbolja ponuda došla od konzorcijuma koji čine „Autoprevoz“ d.o.o Čačak, Kavim Raška a.d., „Kavim – Jedinstvo“ d.o.o. Vranje i „PUB internacional“ d.o.o Kraljevo, koju su ponudili cenu od 40 dinara po kilometru (bez PDV-a), 44 dinara sa PDV-om.

O ovoj odluci biće obavešteni svi učesnici u postupku.Na osnovu obaveštenja imaće pravo žalbe na proceduru i ispravnost dokumentacije,ne i na uslove tendera-rekao je većnik Milan Milošević,nakon održane sednice.

U javnom pozivu za izbor prevoznika bilo je precizirano da budući prevoznik mora angažovati 36 autobusa, od kojih 23 veća i 13 manjih, da ne budu stariji od deset godina i da je polovina vozila najsavremenijih tehničkih karakteristika i opreme.

Zaključak sa ove sednice Gradskog veća je da će umesto dosadašnjih 59 dinara po pređenom kilometru,grad plaćati 44 dinara, što je na godišnjem nivou budzetska ušteda od trideset miliona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *