www.info036.rs

ODRŽANA 100.SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Na juče održanoj sednici Gradskog veća, jedna od tačaka koja se izdvojila odnosila se na procenu ukupne štete na infrastrukturi u sektoru stanovanja,u poljoprivredi i privredi,tokom poplava u junu tekuće godine.

„Ovu tačku dnevnog reda smo usvojili kako bismo mogli da nastavimo
proceduru koja podrazumeva dobijanje finansijskih sredstava od strane
Republike Srbije. Poplave koje su 3. juna pogodile naš grad prouzrokovale su veliku štetu, i na infrastrukturi, i u privredi, i poljoprivredi, ali i na
domaćinstvima. Osamdeset procenata onih koji su pretrpeli štetu na svojim
objektima dobili su pomoć Vlade Republike Srbije, preostalo je još dvadeset
procenata, s obzirom da postoji određeni broj žalbi, po završetku procedure, i ove građani, koji budu ispunili uslove, dobiće pomoć od Vlade Republike Srbije“, pojasnio je gradonačelnik.
Terzić je istakao da se radi o šteti koja je nastala na infrastrukturi,
saobraćajnicama, mostovima, ali i o šteti koja je prouzrokovana na privrednim objektima, u oblasti poljoprivrede, ali i da neki privredni subjekti nisu bili u mogućnosti da određeni broj dana, posle poplave rade, stoga je nastala i izgubljena dobit po ta privredna društva.
„Mi ćemo naravno dobiti pomoć Vlade Republike Srbije, kao što znate
grad Kraljevo je već dobio 114.000.000 dinara za regulaciju vodotokova prvog reda, ali i pritoka Zapadne Morave. Naša domaćinstva već dobijaju pomoć, a sa druge strane, mi ćemo u saradnji sa Vladom Republike Srbije i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, dobiti još veća finansijska sredstva kako bismo rešili infrastrukturna pitanja. Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“ je gotovo završilo sva merenja koja su neophodna za projektovanje mostova, a Institut za puteve već vrši projektovanje, nakon čega nas očekuje i početak izgradnje novih mostova“, najavio je gradonačelnik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *