www.info036.rs

SNS U KRALJEVU JOŠ JEDNOM POZVAO GRAĐANE DA PRISUSTVUJU OTVARANJU AERODROMA

U prostorijama SRPSKE NAPREDNE STRANKE danas je održana konferencija za medije povodom sutrašnjeg otvaranja aerodroma Morava u Lađevcima.Posle deceniju čekanja sutra će konačno biti zvanično otvoren.

Kraljevački naprednjaci istakli su da bez podrške predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića aerodrom u Lađevcima još nebi bio otvoren.

Prisutnima se ovom priliko obratio Vukman Rakočević zamenik gradonačelnika.

Rakočević se zahvalio Vladi,resornim ministarstvima,pre svega Ministarstvu odbrane i građevine,saobraćaja i infrastrukture koji su svako u svom domenu doprineli da se ovaj veliki i značajan projekat realizuje .

„Podsećanja radi 11 lokalnih samouprava,pre deset godina je uradila opsežnu analizu opravdanosti otvaranja aerodroma u Lađevcima,i još tada se zaključilo da i tek kako postoji razlog otvaranja aerodroma u ovom delu Srbije.“ ističe Rakočević

U zadnjih nekoliko godina u ovaj projekat je uloženo oko 30 miliona evra, dok je samo u 2019.toj zahvaljujući Srpskoj naprednoj stranci,predsedniku Aleksandru Vučiću opredeljeno preko milijardu dinara, što je gotovo jedna trećina budzeta grada Kraljeva za celu godinu.

„Ovo je izuzetno značajan projekat i za sve privredne subjekte koji gravitiraju na ovom području, za sve ljude koji će lakše stupati u kontakt, ovo je jako bitno za sve turističke radnike“ naglašava ovom prilikom,Vukman Rakočević

Prema analizama predpostavlja se da će prvi avion letovi biti organizovani za Tursku i Nemačku, jer najviše ljudu sa naših prostora gravitira ka ove dve zemlje.

„Svi mi trebamo da nbudemo strpljivi,da aerodrom Morava bude naš zajednički projekat,da pomognemo svako u skladu sa svojim mogućnostima i zakonskim ovlašćenjima da ovaj aerodrom u perspektivi zaživi ,za to će trebati vremena,strpljenja, ozbiljnog rada, za to smo spremni u Srpskoj naprednoj stranci kako na lokalu,teko i u Vladi Republike Srbije.“ završava Rakočević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *