www.info036.rs

Održana još jedna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije.

Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije urađen je presek stanja usled nastale elementarne nepogode.Najviše se razgovaralo oko procedure i postupka i procene štete na objektima koji su zahvaćeni poplavom.

Potvrđeno je 1362 zapisnika, sedamsto zapisnika je procesuirano,među njima prema uredbi Vlade postoje objekti koji ne stiču pravo pomoći, za 300 zapisnika je procedura donošenja rešenja u toku i jedan broj je već poslat za Republiku.Ukoliko ne bude žalbe građane,Radoica Kočović ispred sektora za vanredne situacije kaže da se nada da će sve biti u kratkom periodu procesuirano.

Za sve objekte koji su oštećeni, a komisija nije izašla narednih dana će se obići i ti objekti.

Završetak dezinfekcije na pogođenoj teritoriji takođe je bila jedna od tema na današnjoj sednici štaba za vanredne situacije.

Kočović ističe da postoje objekti kao što su podrumi gde još dezinfekcija nije urađena,i prema rečima Kočovića i to se očekuje da će ovih dana biti obavljeno.

Kada je reč o šteti na poljoprivredi Vlada Republike Srbije još uvek nije donela uredbu pa tako nadležni kažu da ništa ne mogu precizno da kažu dok ne stigne zaključak Vlade, o čemu će na vreme obavestiti sve građane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *