www.info036.rs

Ministar Vulin obišao radove na vojno-civilnom aerodromu Morava

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića i komandanta 98. vazduhoplovne brigade RV i PVO pukovnika Dejana Vasiljevića, obišao je danas radove koji se izvode u okviru kompleksa aerodroma „Morava“.

Ministar Vulin je, nakon obilaska, istakao da, u skladu sa naređenjem vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije čini velike napore da vojno civilni aerodrom „Morava“ bude spreman u dogovorenom roku.

  • I 333. inžinjerijski bataljon, 98. i 204. vazduhoplovna brigada, naši pirotehničari, svi su dali sve od sebe da zajedno sa civilnim izvođačima radova ovaj aerodrom učine funkcionalnim, da se ispune sve potrebne norme, da bi u predviđenom roku ovde mogli da sleću i najveći civilni avioni – naglasio je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije radi svoj posao i na ovaj način pokazuje koliko je bitno imati i opremljenu vojsku, inžinjeriju i sve te ljude koji sa mnogo entuzijazma rade kako bi ovaj aerodrom imao i civilnu, ne samo vojnu funkciju, i da na taj način značajno pomogne razvoju Kraljeva i okoline.

Tokom današnje posete, komandant 98. vazduhoplovne brigade RV i PVO pukovnik Dejan Vasiljević, sa saradnicima, informisao je ministra Vulina o stepenu realizacije radova na tom aerodromu, koji se odnose na poletno-sletnu stazu i prateću infrastrukturu.

Kako je ranije najavljeno, do Vidovdana ove godine svi radovi na mešovitom civilno-vojnom aerodromu treba da budu završeni, a obuhvataju produživanje piste, njeno osvetljenje kao i određene radove na opremanju putničkog terminala.

Današnjem obilasku aerodroma „Morava“ prisustvovali su i državni sekretar Bojan Jocić i načelnik Uprave za infastrukturu pukovnik Radmilo Kravić, sa saradnicima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *