www.info036.rs

Sednica Gradskog veća

Na osamdeset prvoj (vanrednoj) sednici Gradskog veća grada Kraljeva pred većnicima su se našle svega tri tačke dnevnog reda.
Dve tačke su Predlozi za dopunu dnevnog reda Sednice Skupštine grada Kraljeva koja će se održati u četvrtak, 28.02.2019. godine, i odnose se na Odluku o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji grada Kraljeva i Odluku o mreži javne Predškolske ustanove „Olge Jovičić- Rita“ iz Kraljeva.
„Izmene Zakona osnovnog sistema obrazovanja i vaspitanja su predvidele drugačiju metodologiju formiranja mreže vrtića i mreže osnovnih škola na teritorijama jedinica loklanih samouprava, u skladu sa novom metodologijom je sačinjena i nova mreža. Odeljenje za društvene delatnosti u saradnji sa Školskom upravom za Raški upravni okrug i drugim relevantnim institucijama doneli su Predloge ovih Odluka, a na predlog jednog od odbornika one će se naći na sutrašnjoj sednici Skupštine grada“, objasnio je u svom obraćanju medijima gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić.
„S obzirom da smo imali veliki broj izdvojenih odeljenja osnovnih škola, prvenstveno u ruralnim područjima, gde više nije bilo uslova za opstanak tih odeljenja zbog malog broja učenika, došlo je do ukidanja dva izdvojena odeljenja Osnovne škole „Milun Ivanović“ iz Ušća, i to u Gokčanici i u Borovo. Takođe došlo je i do promene u okviru Osnove škole „Vuk Karadžić“ u Ribnici, gde je škola na Beranovcu sada izdvojeno odeljenje ove osnovne škole, to je u stvari i stanje na terenu, s tim što je prethodna Odluka predvidela formiranje nove škole na teritoriji grada“, izjavio je gradonačelnik.

izvor grad Kraljevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *