www.info036.rs

76. VANREDNA SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Na 76 vanrednoj sednici gradskog veća,većnici su razmatrali o 10 tačaka dnevnog reda,i jednoj dopunskoj tački.

Tačke su se odnosile na amandmane i dopune dnevnog reda predstojeće sednice Skupštine grada koja se održava sutra 27.decembra 

Jedan amandman se odnosi na lokalne komunalne takse prvenstveno na aparate za brigu dece i konzole,gde smo napravili određene promene,smanjen je iznos korišćenja ovih aparata po danu, na taj način što smo jedan od tri aparata oporezovali sa svega 24 dinara,naravno napravili smo razdeo onih koji imaju 4 do 7 aparata, a za one koji imaju više od sedam aparata najviša je cena po danu korišćenja. Hteli smo da budemo blagonakloni prema ljudima kojima je to dopunska delatnost i prema onima koji imaju manji broj aparata,kako bi mogli više da prihoduju i da obezbede sredstva za sebe i svoju porodicu-istakao je Terzić

Takođe zbog poreskih obaveza obveznika tokom 2019. godine biće napravljena promene koja će glasiti da građani Kraljeva, ali i ostalih na teritoriji Srbije koji su vlasnici neizgrađenog građevinskog zemljišta plaćaju porez po poreskoj osnovici koji se odnosi na kulturu koja postoji na tom zemljištu.

Na današnjoj sednici našli su se i amandmani koji su se odnosili na odluke o budzetu grada Kraljeva za 2019.godinu i program uređenja građevinskog zemljišta.

Odbornica Snežana Jovanović koja je predložila da subvencije JKP PUTEVI Kraljevu u iznosu od 10 miliona dinara se preusmeri, na taj način što će se 6 miliona dinara iskoristiti za izgradnju saobraćajnice koja će voditi od kružnog toka pored Leonija na putu Kraljevo -Raška, za Dečije odmaralište Goč koji će se odnositi na infrastrukturne poslove,predškolskoj ustanovi takođe na infrastrukturne radove,a deo novca će se iskoristiti za zbrinjavanje Romske populacije, predstavljaće naše učešće u projektu za koje očekujemo da ćemo dobiti novac od međunarodnih institucija.

Pre početka današnje sednice clan gradskog veća Miloš Ugrenović je predložio da se u dnevni red uvede dopunska tačka koja se odnosi  na odnosi na pronalaženje rešenja koji će omogućiti povećanje putnih troškova vozača na prvom mestu,zapošljenim u gradskoj upravi.

Gradonačelnik je dodao da se nada rešanju da bi i ovi ljudi imali dnevnice koje odgovaraju vremenu koje provode na poslu ili sa druge strane da časove koji su proveli na radu mogu da iskoriste i da za to budu plaćeni.

Odbornik u skupštini Jovan Nešović podneo je dva amandmana na predlog odluke o budzetu grada Kraljeva za 2019. godinu.Odeljenje za privredu i finansije smatralo je da ova dva amandmana nije moguće prihvatiti iz procedualnih razloga a gradsko veće nije donelo mišljenje o ovim tačkama dnevnog reda.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *